Viernes, 24 Febrero 2017 08:09

La Cantonada Uruguaia, una creperia que porta quatre dècades innovant a Sant Cugat del Vallès.

La fusió de la gastronomia uruguaia i mediterrània reivindica el seu lloc.

Un dels elements que fan tant especial a Sant Cugat del Vallès és la història que hi ha darrere de cada comerç de la ciutat. Un bon exemple és el restaurant La Cantonada, que aquest any 2017 celebrarà el seu quarantè aniversari d’existència. Sacrifici, esforç, historia i, sobretot molta gastronomia i tradició culinària són els principals secrets d’aquest establiment que s’ha guanyat la confiança dels clients de la ciutat.

La Cantonada va començar donant un servei de creperia i de pasta arriscant amb sabors dolços i salats, una combinació desconeguda i poc utilitzada fins el moment. Canelons amb espinacs, de mató amb nous, de blat de moro i amb dolç de llet, van aconseguir poc a poc guanyar-se el paladar d’una clientela que es va anant enamorant de la seva gastronomia. Un prova d’aquest èxit és el seu menú vegetarià el qual es manté igual des de fa quaranta anys, i és el que més triomfa entre els santcugatencs!. 

Els propietaris del restaurant són la Karem i en Miguel, tots dos originaris d’Uruguai. Aquests dos professionals de la restauració van decidir comprar un restaurant que ja portava 5 anys en marxa i, després de molta feina, convertir-lo en un dels més antics de la ciutat. “El nostre objectiu era guanyar-nos la confiança dels clients oferint una cuina mediterrània amb tocs de la nostra terra, que és el que distingeix la nostra cuina”, afirma la Karem.

Nova Etapa a partir de l’any 2000

L’any 2000 va ser el gran canvi. Després d’haver-se consolidat al món gastronòmic de la ciutat van decidir canviar d’ubicació el restaurant passant de la plaça Octavià a la Plaça Doctor Galtés, la seva actual localització. “L’antic restaurant se’ns va quedar petit i necessitàvem fer un canvi per poder garantir les millors condicions a tots els nostres clients”, explica la Karem. “Al llarg dels anys ens hem guanyat una clientela fixe, tradicional i generacional”, assegura la Karem que, a més, afegeix que “el nostre petit gran èxit ha estat que els fills dels pares i els avis continuen venint a menjar al nostre restaurant per recomanació dels propis familiars”.

Ampliació de la carta i servei de pàrquing

Nou restaurant i ampliació de les propostes culinàries. Al tradicional menú vegetarià (una quiche i una guarnició que varien segons el dia de la setmana acompanyat d’un arròs integral), se li suma el nou menú La Cantonada, el qual ofereix plats típics de la dieta meditèrrania. Els quals mantenen sempre plats vegetarians propis de la seva identitat incloent productes naturals, frescos i de primera qualitat com són la carn, la pasta, el peix i altres aliments típics d’Uruguai.

A més, per millorar l’accés i la satisfacció dels clients, el restaurant disposa d’un acord amb el pàrquing de la plaça perquè tots els clients que vagin al restaurant tinguin un preu especial d’aparcament qualsevol dia de la setmana. Un servei exclusiu d’aquest restaurant que ha aconseguit a base de treball amb l’única finalitat de facilitar l’accés al client al restaurant per poder gaudir d’un dinar o sopar amb bona companyia i amb la singular oferta gastronòmica que ofereix la Cantonada uruguaia de la Plaça Doctor Galtés.