Martes, 26 Julio 2016 13:56

"L'alexandria" de Sant Cugat

alexandria-de-sant-cugat alexandria-de-sant-cugat

Una de les llibreries més antigues de la ciutat de Sant Cugat del Vallès es troba situada al carrer Villà número 10. Es tracta de la Llibreria Alexandria la qual va obrir les portes per primera vegada l’any 1976 i on l’únic canvi que ha patit des de llavors és el nom de l’establiment. D’anomenar-se llibreria Alternativa va passar a anomenar-se Alexandria, un establiment que s’inspira en la biblioteca més cèlebre de l’antiguitat situada a la ciutat egípcia d’Alexandria.

L’Àngels, l’actual propietària del comerç des del 2005 ens explica que amb l’aparició de les noves tecnologies els clients cada cop compren menys llibres en paper ja que prefereixen aconseguir-los mitjançant el sector online. “Hem decidit apostar per un servei de compra de llibre Ebook per atreure als més joves i amb el qual tenim bastant èxit entre el nostre públic”, d’aquesta manera, l’Àngels exposa la necessitat d’adaptar-se als nous temps.

Els clients són molt diferents i els seus gustos són molt canviants per tant és difícil determinar quins són els estils narratius més populars. No obstant, la propietària de la llibreria Alexandria afirma que la narrativa és el gènere literari que més es ven, concretament, la romàntica. L’Àngels assegura que l’elecció dels lectors depèn molt del boom, la moda i /o el fenomen del moment.

Preguntada sobre la targeta de fidelització de Sant Cugat Comerç diu que “la iniciativa de la targeta Sant Cugat a la Butxaca la trobo fantàstica i veig la gent encantada amb aquesta targeta. Els clients que la tenen ens comenten que els hi agrada molt”, afirma l’Àngels. A més, explica que “els nostres premis són una rosa pintada en aquarel·la (100 punts), 15 euros de descomptes (200 punts) i 30 euros de descomptes (400 punts)” i, afegeix que “aquests regals estan pensats per incentivar la lectura entre tots els nostres clients”.